Tiedolla johtamisen ja oppimisanalytiikan työkaluja

Oppimisanalytiikka avuksi oppimiseen -hankkeessa tuotetaan tiedolla johtamisen ja oppimisanalytiikan työkaluja opettajan, koulun ja opetuksen järjestäjän käyttöön. Hankkeessa rakennetaan myös tietomalli, jonka avulla oppimisen dataa voidaan yhdistää valtakunnallisiin (esim. Tilastokeskuksen) tietoaineistoihin.

Saavutettavia hyötyjä ovat esimerkiksi: 

Oppimisen tuki ja hyvinvointi

  • Saadaan analysoitua tietoa, miten esimerkiksi erilaiset tukimuodot vaikuttavat oppimiseen ja hyvinvointiin – päästään yksittäisistä tilannekuvista laajempiin aikasarjoihin ja syy – seuraussuhteiden analyyseihin. Päästään myös seuraamaan, mitkä toimenpiteet johtavat parhaiten tuen purkamiseen – tarkoitushan on, että tukipäätöksiä myös puretaan ja tuen portaissa siirrytään “alemmalle tasolle”. Pystytään yhteinäistämään koulujen tukikäytänteitä. 
  • Saadaan tietoa ja ymmärrystä siitä, mitkä tekijät oppimisessa voivat johtaa syrjäytymisvaaraan ja pystytään puuttumaan näihin tekijöihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 
  • Saadaan koottua, reaaliaikaista tietoa esimerkiksi poissaolojen ja arvosanojen kehityksestä. Organisaation sisällä sekä valtakunnallisesti (data-luovutukset Tilastokeskukselle, Aalto-yhteistyö). Esimerkiksi korona-aikana reaaliaikaisesta Tilastokeskuksen data-aineistosta olisi ollut merkittävä hyöty. 
  • Tutkimuksen ja tutkimukseen pohjautuvan tiedon lisääntyminen. Yhtenäisiä ja selkeään tietomalliin perustuvia data-aineistoja pystytään helposti luovuttamaan (pseudonymisoituina) tutkimuskäyttöön. 

Tiedolla johtamisen tueksi

  • Pystytään ohjaamaan resursseja tehokkaammin sekä seuraamaan resurssien ja erilaisten tukitoimien vaikutuksia ja vaikuttavuutta. 
  • Saadaan laajemmin reaaliaikaista tietoa koulupiirien ja -alueiden kokonaistilanteesta, esim. alueen työllisyyskehityksestä, tulotasosta jne. ja mitä vaikutuksia muutoksilla on oppimiseen ja toimintaan koulussa.  
  • Tiedon reaaliaikaisuus

Julkaissut eoppimiskeskus

Suomen eOppimiskeskus ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää verkko-opetuksen ja digitaalisten opetustoteutusten käyttöä, tutkimusta ja kehittämistyötä yrityksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa. www.eoppimiskeskus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s